Banca Transilvania = Banca de Tampitzi (1)

Sper sa caute cineva “autorizat” termenu’ de mai sus si sa vada “traducerea” mea.
Banca Transilvania = Banca de Tampitzi (si de KKT)

So, totul a inceput pe 29 noiembrie. Din motive de servici trebuia/trebuie sa-mi deskid niste conturi la ei cu cardurile aferente.
Pe 29 vorbesc cu Kelu (office mate) despre ce si cum cu conturile si banca. Mi se spune asa:
“ai nevoie de un cont in euro si unu in lei; daca vrei si card de plati pe net, le spui sa-ti faca un subcont pe contu’ de lei care sa-l alimentezi via e-banking din contu’ principal de lei”.
Ok…
Ma duc la banca. Iau prima tante de pe stanga – una mica si uratzica. Si proasta! (am dedus later).
Ii expun problema: cont euro + cont lei + subcont + 2 carduri (visa pe principal lei, mondo pe subcont lei)
“aaa.. dar nu avem asa ceva, ori in euro, ori in lei” – asta dupa ce idioata s-a dus in spate sa intrebe pe nu’s care…
Hmm… ma gandesc ca poate Kelu avea alta smekerie la conturile lui.

Back to office.

Back to talks. Concluzia (tot Kelu): “aia e proasta”.
Korekt.
Imi iau o foie pe care scriu, skematic, datele problemei; am zis sa le desenez, ca la prosti.
Desenat. Plecat la banca. Iar.
De data asta ma duc la prima tante din dreapta, una brunetica si simpaticutza de data asta. Am zis sa nu ma mai duc la tampitzica din stanga (era si aia prezenta acolo).
So, ii expun datele problemei lu’ tantea dragutza. Ia foaia, o citeste si spune: “ok, luati acest formular si il completati”.
Booon.
Scriu.. si scriu.
All done.
Ma duc la ea cu formularele. Scrie ceva la computer acolo and… that’s all. Imi da o smekerie de hartiutza cu nr. de cont.
Un singur cont. (deja ma gandeam ca’s mai tare ca Kelu – el are 3 conturi si eu doar unu in care am de toate). Ce naiv eram…
O intreb unde sa ma duc pentru e-banking. Imi arata. Ma duc. Alte formulare. Completez (am primit “consultantza bancara” de la un nene tinerel si de treaba).
Imi spune sa revin dupa aproximativ 2 saptamani sa-mi ridic cardurile si “foaia cu parola” pentru e-banking.

Ma intorc la firma. Kelu imi spune ca trebuia sa am macar 2 conturi pentru ca difera euro de lei. Korekt. Ma uit pe foitzele lui: conturile de lei au un anumit cod pe ele, cod care se regasea si la mine. Contu’ de euro insa, era inexistent.

Fuck…

Pe 30 ma duc la banca iar (30 noiembrie). BT = Banca de Tampitzi
De data asta era o tanti blonda acolo – dragutzica. Ii expun problema si-i cer sa verifice contu’ primit cu o zi inainte si sa-mi spuna ce “stie”: “da, e cont in lei, cel in euro nu a fost deskis… vi-l deskid acum? …cateva minute”.
Kool.. imi zic.
Imi da foitza veke cu un al 2-lea cont scris pe el. Hmm.. parca e altceva acuma.
Ma duc iar la e-banking sa le precizez faptu’ ca’s mai “bogat” cu un cont la ei. Mi se spune ca orice problema trebuie tratata cu cei de la 24 Banking sau .. ceva de genu asta; adica sa le dau un email si sa le cer sa-mi activeze ptr. e-banking si contu’ de lei.
Boon..
Lipsea insa subcontu’. Cer explicatii si mi se dau: subcontu vine cu cardul Mondo.
Ok… acum ramane sa astept 2 saptamani.

Care au trecut azi, 15 dec.

Azi dimineatza, la ora 9 si ceva eram la BT (Banca de Tampitzi). Ma duc si le expun problema: “stiti, acum 2 saptamani..alea..alea”
Aaa.. sa nu uit faza importanta: nenea de-acolo (gelat, pensat si … etc) era prea ocupat sa ma bage in seama… vorbea de zor la telefon – cred ca vreo 10 minute pe putin. In final se ridica o tante (o fi disperat saraca sa ma tot vada acolo, stand degeaba) si ma intreaba care-i problema. Ii spun.
Suddently si nenea ala termina de vorbit. Afla problema mea. Bate’n taste.
“hmmm.. nu e gata”
WTF??
Ii explic: au trecut 2 saptamani, so?
Se duce prin spate pe-acolo si vine cu niste foi – se pare ca erau foile pe care le completasem eu cu secole in urma. Imi spune, fara nici o jena ca foile s-au ratacit si ca trebuie sa revin peste “cateva” zile, pe miercuri.

Fuck..
Fuck..

So, un card se poate face si in cateva zile, nu? Si nu doua saptamani cat le trebuie maimutzelor alea sa faca un card. De fapt, stai.. ca pana miercuri cine stie ce mai apare.

Banca de Tampitzi (adica Banca Transilvania) a fost alegerea firmei, nu a mea. Astazi, dupa faza de kkt pe care au facut-o i-as fi bagat in masa si ma kkm pe conturile/cardurile lor, dar.. n-am cum, n-am cum pentru ca alea’s conturile mele de salar. Da, sux… big fuckin’ time.
Asa ca trebuie sa stau cu moronii, kretinii, dobitocii si maimutzele de la Banca Transilvania.
Ma astept la o kestie: sa spunem ca, prin reducere la absurd, cardurile mele sint gata miercuri. Cardurile. Dar e-bankingu’?
Deci o sa fie super mega de kkt. Mai ales ca e decembrie, mai ales ca miercuri o sa fie in 20 si mai sint 2 zile pana la concediu…
Deci.. ma asteapta zile negre cu mizerabilii de la Banca Transilvania – Banca de Tampiti. Am sa fac spam cu faza asta in tot postu… dar’ar dracii in banca lor de kkt.

BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi; BT = Banca Transilvania = Banca de Tampitzi;

In curand o sa vina si partea a 2-a (tzeapa lu’ Kelu cu Banca de Tampitzi) si cred ca miercuri o sa fie apocalipsa – ultima parte.

12 gânduri despre „Banca Transilvania = Banca de Tampitzi (1)

  1. Waiting for next episode.

    Cometariul meu: tipa blonda stie tot trebuie sa stii doar la cine sa te duci, eu nu am avut chiar asa multe probleme cum ai avut tu, intr-adevar m-au amanat si pe mine cu eliberarea cardurilor dar la conturi nu am avut probleme si eu am 2 randuri de conturi (6 bucati la ei) 😀

     

    Vezi ca dupa episodu 2 de la BT urmeaza episodu cu BCR, daca BT e banca de tampiti atunci BCR e banca comunista 100%.

    Apreciază

  2. Am un prieten care a luat un credit imobiliar de la ei, i-au luat o gramada de comisioane pentru eliberarea creditului, iar dupa un an si ceva vazand ca el plateste ratele la timp i-au “oferit” un card cu aprox 60 mil pe care sa-i foloseasca la modernizarea apartamentului “cica”.

    Oare de ce nu i-au oferit acest credit cand avea cu adevarat nevoie, la inceput?!? Poate ca vazand ca esti bun platnic, vor sa te indatorezi si mai mult la ei?

    Apreciază

  3. Am sa mai aduc ceva nou care m-a cam deranjat, anume pe site-ul Bancii Transilvania,cursul valutar e total aiurea sau afiseaza 0 peste tot si asta nu s-a intamplat o data ci de mai multe ori. Ca sa nu mai zic ca au cel mai mic curs valutar dintre toate bancile. Asa ca nu sunt doar o banca de tampitzi mai sunt si hoti / escroci!

    Apreciază

  4. Ciao

    Mai oameni buni nu stiu in ce orase traiti sau in ce dreaq de sucursale nimeriti ca eu nu am patit niciodata ce ziceti voi.

    Am lei .. am vrut international – MONDO – MasterCard … s-a rezolvat in 2 saptamini in timpul ce mi-a venit acrdul , dar nu subcont si alte kk de treburi. Am inpresia ca unora pe la banci le place sa se auda scotind kkt-uri din gurite.

    Azi m-am dus si am zis ca vreau in USD. In 10 secunde s-a rezolvat.

    Nu stiu peste ce dobitoci nimeriti voi la ghisee, dar eu sunt chiar multumit de BT.

    E singura banca in care am reusit in 30 min sa intru in posesia a 500 mil fara sa fii avut cont la ei. In 30 min mi-au facut cont, mi-au transferat de la altcineva banii, iar eu i-am scos. Bineinteles ca au inchis ochii ca nu anuntasem ca vreau sa scot o asa suma cu 24 de h inainte. :))

    BAFTA!

     

    p.s. am impresia ca exista preferinte si in functie de cum a zimbit functionara.:)

    Apreciază

  5. sper sa nu am problemele tale, pe mine m-a atras ebankingul la ei, m-am dus cu o plasa de euro si i-am pus-o la consilier pe masa. tipul s-a purtat impecabil cu mine.. mi-a deschis 3 conturi .. unul de economii, si doua curente unul lei, altul euro.. toate din start.. card-ul mondo a fost gata in 7 zile, la fel si ebankingul.. totul impecabil .. acum trebuie sa ma lamuresc cum dracu fac sa transfer online din cel de economii in cel curent. vineri la ora 4 am luat actele.. si de cand am ajuns acasa am incercat ebankingul.. nu vedeam contul de economii.. pana la urma l-am descoperit intr-un cotlon.. dar nu pot decat sa transfer toata suma (sa-l sparg, cu alte cuvinte). la banca mi-au zis ca pot si numai o parte din el.

    de vineri de la ora 6 am tot sunat la ei .. departament ebanking.. pe mobil si fix (cu plata) .. nimic nimeni.

    azi (sambata) pe la 3 eram pe o terasa.. si am zis.. “ia sa incerc”…

    dupa fo 3 tonuri..o voce cumsecade…

    incep eu “buna ziua .. nu ma asteptam sa va prind.. am o problema cu un cont.. bla bla… ” .. eram fericit…

    el :

    “buna ziua.. imi pare rau .. nu va pot ajuta.. eu sunt paznicul.. reveniti luni”

    ne-am spart de ras … eu si cei de la masa…

    sper sa rezolv luni 🙂

    (cei de la carduri mi-au raspuns din prima.. f. cumsecade.. si ajutareti.. dar habar nu aveau de ebanking ce si cum)

    Apreciază

  6. daca nu sti nu ai 😛 in mare problema sta cam asa: cardurile vin greu mai ales daca esti din bucuresti… ele se fac tocmai pe la cluj prin centrala oamenilor…. internet banking … cu el intradevar e chestia de ratacirea documentelor…. in mare oricum la BT vei gasi numai personal entry level la ambele (carduri&internet banking)… asta nu i o scuza dar cam asa se intampla cand angajezi studenti… pe de alta parte sistemul de carduri si cel de plati atat prin card cat si internet b sunt destul de ok…. poti alege o banca mare BCR sau BRD si o sa vezi ce “bine” merge treaba la ei

    Apreciază

  7. Cand ai fost la banca esti sigur ca ai stiut exact ce vrei?Esti sigur ca nu te-a iritat faptul ca ai intalnit o functionara care nu era fotomodel si care conform prostului obicei romanesc trebuia sa-ti afiseze un zambet de 1000000 de km?Te-ai gandit ca functionarele acelea intalnesc sute de clienti smecheri ca tine intr-o zi si trebuie sa le suporte fitele de cartier fara sa clinteasca?De cate ori in viata ta ai servit pe cineva,macar cu un pahar cu apa?De ce atitudinea asta a clientului roman,isterica si dominatoare?Am fost la o banca in Angli.Nimeni nu este obligat sa-ti zambeasca.Functionarele sunt de toate varstele si marimile(inclusiv la sutien si la circumferinta soldurilor).Am facut aceasta paranteza pentru ca te vad interesat in “chestiune”.A trebuit sa explic de mai multe ori ce doresc.Tonul discutiei a fost unul normal.Functionara nu s-a gudurat pe langa mine,si stii ceva?Ne-am simtit egali unul cu celalalt.

    De curand au fost probleme cu transportul public,in oras.A fost o nebunie.Nimeni nu a urlat,tipat sau spart geamuri pentru ca a asteptat 2 ore un tren.

    In Romania avem stupida conceptie ca cel care ne face un serviciu trebuie sa ne linga si in fund.Nu ti-a placut schimba banca.Dar pastreza-ti demnitatea si bunul simt.

    Apreciază

  8. @dans: daca nu citesti cu atentie nu cred ca ai si pretentia sa-ti raspund in detaliu.

    Eu am fost la banca sa-mi skot banii, NU sa ma uit la tzatzele si shuncile tipelor de la front-desk; ce, daca au tzatze mari si zambet de 1Mega km ar inseamna ca renunt la bani? /:)

    …sau compenseaza ceva? 😛

    Apreciază

  9. nu am avut nevoie de nici un serviciu de la banca transilvania pana acum decat atunci cand am platit facturile electrica,dar eu sunt multumita de banca in mare parte…….iar despre faza cu cardurile eu am patit-o la bcr…m-au purtat aia frate…da e ok,adica si eu lucrez in domeniul serviciilor si stiu ce inseamna……nu e usor sa suporti mofturile tuturor si in plus si ei sunt tot oameni pune-te si tu in situatia lor

    Apreciază

  10. Sa o luam pe rand.

    1. Cand te-ai dus la banca si ai cerut un anumit produs, trebuia sa stii si cum arata acel produs. E ca si cand mergi la piata, ceri 1 kg de mere, vanzatorul iti da 1 kg de struguri si apoi ii faci scandal pe blog ca tzaranu’ e tampit.
    Cand ai ajuns la banca si ai solicitat un cont de lei si unul de euro, era clar ca trebuia sa rezulte DOUA coduri IBAN. Unul de lei si unul de euro. Ca fata din front office n-a stiut ca se poate atasa si un card mondo pe subcont, asta e chifla ei, sa stii ca personalul din front office si casierie de cele mai multe ori nici facultatea nu o au terminata(si cei din casierie n-au nici faculta in general). Pe ei nu-i motiveaza salariul, pentru ca nu-i motivant. Astfel se justifica si fluctuatia de personal pe FO si Casierie. Si daca tipa aia era de 2 luni pe FO de unde sa stie ea ca se poate atasa Mondo si pe analitic, adica nu direct pe sinteticul curent?!
    Cat despre emiterea cardurilor si a pin/pass pt BT24… asta e, avem centrala la CJ, vin si astea, dar trebuie sa astepti putin.
    Oameni buni, voi v-ati invatat cu binele? Voi ati mai fost pe la institutii de stat sa-ti tipe in fata i PROASTA da’ o MARE PROASTA la varsta a 3-a care nu mai are ce cauta acolo dar ia banii pe care ar trebui sa-i ia un tanar pentru ca nepotelu’ e consilier p’acolo? Eu am trecut de curand pe la casa de pensii constanta si-mi venea sa ii sar la gat unei tampite. Nici 8 clase n-avea dupa cum se exprima.
    Credeti-ma banca transilvania, e cea mai apropiata de client. Aveti probleme la vreo agentie, adresati-va sefului de agentie care intotdeauna este un om dornic sa va rezolve problemele. Or mai fi si tampiti 🙂 eu vorbesc de majoritate.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.