Incoming upgrade…

Dat fiind faptul ca de 2 ani nu m-a mai interesat nici un fel de upgrade la computer (exceptand placa video si RAM-ul care erau urgentze) am pierdut legatura cu noile aparitii in domeniul procesoarelor (CPU), memoriilor (RAM) si …. la restu’!

So, zilele astea am stat pe forum-uri si pe site-uri de hardware. De ce? Pentru ca tata s-a hotarat sa-si cumpere computer! (lol). Ok, am zis ca-i trece da’ de unde: la 2 zile mi-a zis ca mi-a pus si bani, tot. (tare, nu?)
Tot in ziua in care mi-a spus de bani mi-a precizat ca si-a facut comanda deja de monitor de 19”” LCD. (sa nu mori de ciuda? …ca nici eu n-am asa ceva acasa).
Si.. brusk mi-a picat fisa: lui nu-i trebuie ditamai CPU-ul (adica procesor) asa cum povestea la telefon (“sa fie de 3Giga si sa nu fie Intel” – aici mi-a placut “sa NU fie Intel”).
So, lui nu-i trebuie o bestie, mie da! 🙂 (now the evil me come in to play)
Ok, acasa am un Barton 2500+ care sta overclockat la 3200+ (suficient ptr. toate aplicatiile care le rulez, inclusiv ultimele dementze de jocuri). Deci lu’ tata ii vine numa’ bine. Prea mult ptr. el kiar.
Acum problema a fost: eu ce-mi iau de banii astia? Adica m-am gandit la finante, eu dau plaka mea si CPU’ si sa am bani sa-mi iau alta.
Si da-i si cauta: care plaka e overclock-abila, care e stabila, care CPU se poate duce mai sus, care se poate upgrada fara costuri prea mari, care aia.. care ai’lalta. (1 zi de studiu ptr. placile de baza si 1 zi ptr. CPU-uri + inca cateva ore sa fac calcule si sa vad preturile la magazine – sint doar 3 magazine “agreate” de mine – din care unu kiar are preturi nesimtsit de mici)

2 zile… atat mi-a trebuit sa-mi dau seama ca… nu am aflat mare lucru pentru ca ambele CPU-uri alese de mine se comporta impecabil la upgrade, diferenta dintre ele fiind de 5% la performante. Problema mare era urmatoarea: placile de baza difereau, una din ele a ajuns la maxim iar cealalta poate suporta procesoare si din generatia FX.
Ok then… mergem pe “future solution”
Asta inseamna ca trebuia sa skimb datele problemei: more money!
Acum: ce CPU imi trebuie ca sa fie tare da’ sa nu fie skump. Hmm.. aici a fost cea mai mare problema. Dat fiind faptul ca plaka de baza aleasa suporta si unu ieftin si bun si unu mai skump dar mai tare, am zis sa fac un efort financiar (mic, 200k in plus) si un sacrificiu: HDD-ul meu de 80Gb WD. (eu aveam 2 HDD-uri, in total 240Gb)
So, cu un sacrificiu mic mi-am comandat un CPU si o MB (motherboard) 1st class!
Azi am facut comanda si acu astept cu nerabdare sa-mi vina gooooodies-urile… yum, yum!
(asta inseamna ca iar o sa ‘lipsesc’ ceva timp de pe net pana ‘descompun’ computerul de-acasa si ‘compun’ doua noi.
Deci ati observat: din unu veki, fac doua noi. 😀 Magie? neah… doar putzin studiu aprofundat pe partea de overclocking si fiabilitate.

…damn, nu mai am rabdare! Cred ca-i sun pe aia sa le zic sa se miste mai repede… 😀

Aaa…sa nu uit: tata e tare grabit, a zis ca in weekend vrea computeru’ acasa. De ce? Ptr. ca acum 2 zile si-a tras si Internet acasa. (am leshinat cand am auzit)
Daca totzi pensionarii ar face la fel, am fi cea mai tare tzara din Univers. “parerea mea”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s